ISZAP

KAVICZKY termékcsalád egyediségét hivatott képviselni az a speciálisan összeállított hatóanyag-kombináció, amely minden termékben megtalálható. Ez a különleges összetevő a Pannon Formula PFTM, melynek alkotóelemei a Hévizi iszap, a Hévizi víz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

A Hévizi gyógytó iszapja olyan csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik,melynek bőrre gyakorolt jótékony hatását a Kaviczky természetes bőrápolás során maximálisan felhasznál és a természet legtisztább formájában egyedülálló hatékonysággal alkalmazza. A huminsavak egyediségét hivatott képviselni azon tulajdonsága, hogy a bőrbe migrálva képes a sejtmembrán potenciált növelni ,a nehézfémeket megkötni, általános gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatását kifejtve a bőr megjelenését nagymértékben javítani.

A helyspecifikus tőzegiszap –mely kizárólag a Hévizi gyógytóban lelhető fel- egységes szerkezetű kevert típusú aktív biomassza. Összetételében a humifikálódás során keletkezett olyan válogatott hatóanyag koktélt tartalmaz,melynek létrejöttében növények,ásványok,természetes antibiotikumok és antioxidánsok valamint vitaminok egyaránt megtalálhatóak. A bőr hőmérsékletét minimális mértékben megemeli ,hőmegtartó képessége kiváló. Allergiát sohasem okoz, hanem ellenkezőleg, anti-allergén anyagnak tekinthető. A természettudomány egyik legizgalmasabb területe,mely a szépségápolás fejlődésében is új fejezetet nyit. Ezt korán felismerve a Kaviczky szépségápolási protokollban egy évtized óta sikeresen alkalmazza a peloidokat.