Mi & mások

TARTALOM

I. KAVICZKY Ágnes termékstruktúra-fejlesztő és cégvezető

II. A KAVICZKY magyar termékcsalád – Magyarországról, a származási helyről

III. A Hévízi tó - A vízről; Az iszapról; A tó élővilága

IV. KAVICZKY filozófiája – természetesség, lágyság, elegancia

V. A kezelésről – az ember egységben, melynek összetevője a bőr

I. KAVICZKY Ágnes

termékstruktúra fejlesztő és cégvezető

A családi tradíciót követve már gyermekkoromtól különös érdeklődéssel szemléltem a természettudományokat. Molekuláris biológia szakot végeztem, és később kutatási asszisztensként helyezkedtem el. Munkám során különösen foglalkoztatott a tudomány mindennapi alkalmazhatósága. A kozmetikai szakképzőt is elvégeztem, hogy megismerjem a szépségipar igényeit és elvárásait.

2005-ben felkérést kaptam egy francia luxuskozmetikai cégtől, hogy legyek a trénerük és a Párizsban elsajátított metodikát Magyarországon adjam tovább. Ez az élmény inspirált arra, hogy saját márkát alkossak, azonban, kizárólag természetes alapanyagok és hatóanyagok felhasználásával.

A világban egyre inkább tapasztalható az a fajta szemléletváltás, mely szerint az emberek a természetes, és organikus életforma iránt vonzódnak.

A KAVICZKY termékcsalád ezt a természetességet képviseli, amely mentes minden szintetikus tartósítószertől, színezéktől és illatanyagtól. Célom az volt, hogy olyan prémium kategóriás kozmetikai vonalat hozzak létre, amely küllemében és tartalmában is megfelel a világ elvárásainak és azokat az értékeket hordozza, amelyek Magyarországra jellemzőek. A kifejlesztett termékcsalád bázishatóanyagához ezért választottam a világon egyedülálló Hévízi tó vizét és iszapját, mint Hungaricumot.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy bármi, ami az ember jólétét, egészségét vagy szépségét szolgálja, az földünk természetes kincseiből adódjon és ne legyen utánzat vagy hamisság benne.

Az emberi szépség, amely belső és külső szépséget egyaránt jelent, egységesen kell, hogy megnyilvánuljon. Hiszem, hogy ehhez a külső és belső egységhez a KAVICZKY termékek és kezelések jelentősen hozzájárulnak.

A bizalom, mely a vendég és a kozmetikus között létrejön, már megteremti azt a harmóniát, ami a testet és lelket is ápolja.

Az említettek miatt tekintem a KAVICZKY-t leginkább jellemző szavaknak a természetességet, lágyságot és eleganciát.

Kívánok Mindannyiuknak nagyon sok sikert és örömet munkájuk során, a szépségápolásban!

Kaviczky-László Ágnes

II. A KAVICZKY magyar termékcsalád

Magyarország a gyógyvizek hazája

Magyarország a gyógyvizek hazája. Magyarországon a világon egyedülálló módon több száz gyógyforrás és gyógyvizes tó található, melynek kedvező hatásait évezrdek óta ismerik és használják a történelem során itt élő különböző kultúrák. Az 1910-es években kezdődött szénhidrogén-kutató fúrások nyomán mintegy 600 helyen tört fel gyógyításra alkalmas víz, s Magyarország a feltárt geotermikus kincsek tekintetében a Föld leggazdagabb országa lett. Hippokratész (Kr. e. VI. sz.) megállapította, hogy a betegség az ember és környezete közötti harmónia megbomlása. Ez a megállapítás rögződött és egyik oka lett annak, hogy a magyar orvosok, és az egészségügy területén dolgozók pácienseiknek azt javasolják, hogy látogassanak el a termál vizekhez, és élvezzék azok jótékony, egészségre gyakorolt pozitív hatásait.

Ezt a koncepciót követik a KAVICZKY termékeket előállító szakemberek is, akik, az ország egyik leghíresebb tavának, a Hévizi tónak gyógyhatásait, különleges összetevőit hasznosítják a bőrápolásban.

III. A Hévizi tó

A Hévizi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A tó keletkezése a felső-triász időszakban, (kb. 200 millió éve) a kristálytiszta tengervízből, a Pannontengerből jött létre.

A vízről

A tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással. A tó vize három naponta kicserélődik. A tó értékes ásványi és nyomelemeket tartalmaz, mint például a Li, K, Si, Ra, S, továbbá a Zu, Cn, Ca és Mg, valamint a NaCO3.

Az iszapról

A hévízi gyógyítás egyik eszköze a híressé vált tőzeg, a gyógyiszap. A tó fenekét 1-3 méter mélységben növényi és ásványi eredetű tőzeg borítja. Már ez a tulajdonsága is önmagában különlegessé teszi a tavat, mivel a meder nem vulkanikus eredetű talajból áll, hanem tőzegből. Ahol a két eltérő hőmérsékletű víz találkozik, egy széles iszapnyereg helyezkedik el, melyben a huminsav képződik. A huminsav növényi üledékekből mikrobioloógiai érés során keletkezik. Hosszú szénláncú, nagymolekulájú szerves anyag, melynek számtalan értékes tulajdonsága hasznosítható a szépségápolásban. Képes a sejtmembrán potenciálját növelni, amely ezáltal élettelivé válik. Kíválóan alkalmas a bőr méregtelenítésére, azáltal, hogy megköti a nehézfémeket, a bőrt regenarálja, a finom ráncokat halványítja. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása is szintén fontos jellemzői.

A tó élővilága

Egyedi környezete miatt az élővilága igen különleges. Gyönyörű látvány a tóba telepített vörös tündérrózsa, illetve Hévíz szintén híresen ismert növénye a kék virágú tündérrózsa. Tömegesen él itt a tudomány számára új cellulóz- és fehérjebontó mikromonospóra (Micromonospora heviziensis), ami tevékenységével a gyógyiszap kialakítását segíti. Tehát Hévíz környékén olyan fajok is előfordulnak, melyek a világon egyedülállóak.

A KAVICZKY termékcsaládban a Hévizi iszap és víz rendkívülfontos szerepet játszik. A Hévízi tó egyedülálló tulajdonságaival, gyógyhatásával és különleges növény és állatvilágával érdemelte ki a Világörökség Várományosi listáján való jelölést. A KAVICZKY cég, a Hévízi tó gyógyító hatásait a bőrápolásban kívánta alkalmazni. A KAVICZKY termékcsalád egyediségét hivatott képviselni az a speciálisan összeállított hatóanyag-kombináció, amely minden termékben megtalálható. Ez a különleges összetevő a Pannon Formula PFTM, melynek alkotóelemei a Hévizi iszap, a Hévizi víz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

IV. KAVICZKY filozófiája

Természetesség, lágyság, elegancia

KAVICZKY szépségápolás holisztikus szemléletre vall, amely az embert egészében figyeli. Az ember nem más, mint a test, a lélek és a szellem egysége, amelynek harmóniáját kell elősegíteni a bőrápolás során is. A bőr folyamatosan változó élő szövet, amelynek mindig a pillanatnyi állapotát kell tekinteni a kezelés megkezdésekor.

A vendégnek éreznie kell, hogy a kezelés nemcsak bőre természetes megújulását és annak regenerálódását segíti elő, hanem maga az ember is harmonikus állapotba kerül általa. A cél a hatékony és megnyugtató kezelés, amely testet és lelket egyaránt megújít, felfrissít.

A természetesség, lágyság, odaadás és professzionális tudás teszi a KAVICZKY eljárást és annak termékeit egyedivé.

KAVICZKY. A BŐR TERMÉSZETES SZÉPSÉGE.

V. A kezelésről

Álalánosan elmondható, hogy a KAVICZKY, eljárása során a bőrt egészként tekinti. Annak adott állapota alapján kezdődik el a kezelés. Ahogyan mi is az adott pillanatban döntjük el, hogy milyen ételt eszünk, a szervezetnek milyen tápanyagra van szüksége, úgy a bőrünk is elárulja, hogy mire szomjazik. Így az alapos, a KAVICZKY tréningen részt vett kozmetikus azonnal látja, mely hatóanyagokkal tudja elindítani a bőr természetes regenerálódását. A tréning a szakképzett kozmetikusok által 4 nap alatt elvégezhető. A KAVICZKY cég elve az, hogy e nélkül sem az eljárás, sem a termékek nem használhatóak olyan hatékonysággal, mint ami maximálisan teljesíthető.

A minden tudást elsajátított kozmetikusok a bőr adott állapota alapján döntenek, hogy mely termékeket használják a kezelés egyes szakaszainál. A vendég számára a kezelés során a legfontosabb a kényelem, nyugalom és máris elkezdődhet a hatékony és harmonizáló eljárás!

Videók

Válogatás

Sajtó megjelenések 2017

Marie Claire 2017 július
BEAUTY FORUM 2017 június
BEAUTY FORUM 2017 május
Marie Claire 2017 május
BEAUTY FORUM 2017 április
Marie Claire 2017 április
ПОССИЙСКИЙ КУРЬЕР 2017 04
ПОССИЙСКИЙ КУРЬЕР 2017 03
BEAUTY FORUM 2017 január-február

Sajtó megjelenések 2016

BEAUTY FORUM 2016 december
Marie Claire 2016 december
Beauty Fórum 2016 november
Beauty Fórum Különszám 2016 ősz - 2017 tavasz
ELLE 2016 november
Marie Claire 2016 október
Marie Claire 2016 szeptember
Budapest Panoráma 2016 október
Beauty Fórum 2016 szeptember
ELLE 2016 augusztus
Marie Claire 2016 július
Marie Claire 2016 június
Luxury Life 2016 Spring
MariClaire 2016 április
Sikeres Nők 2016

Sajtó megjelenések 2015

Habcsók 2015 október
Luxury Life 2015 Christmas Edition
Sikeres Nők 2015

Sajtó megjelenések 2014

Japán hirdetés
Marie Claire 2014
Marie Claire 2014
Szerb hirdetés
Prémium Hungary angol
Prémium Hungary arab
Sikeres Nők 2014

Sajtó megjelenések 2013

First Class
InStyle 2013. november
La Femme
Marie Claire
Nők Lapja 2013. október
Premier Magazin 2013. december
Sikeres Nők 2013.
Világjáró Magazin 2013. november

Sajtó megjelenések 2012

Nők Lapja szépség, január

Sajtó megjelenések 2011

GLAMOUR 2011. szeptember
Instyle 2011. legjobb termék
Spatrend 2011

Sajtó megjelenések 2010

Elite 2010. szeptember
Glamour 2010. november
Instyle 2010. II. évf. 10. szám
Kaviczky hirdetés 1
Kaviczky hirdetés 2
Liwet 2010
Szépvilág 2010

Web megjelenések

badacsony.net
balaton.hu
balatoninfo.hu
bellacafe.hu
eskuvo-trend.hu
hirekma.hu
holmagazin.hu
hungaryindex.hu
indexbalaton.hu
myrss.hu
noihirek.hu
somogybabod.hu
tiszato.net
velenceito.net