Kaviczky logo

Hatékonyan ápol, természetesen kényeztet.

Kövessen minket!

  →     →   Növényi botox, a kíméletes ránctalanításért
h

Növényi botox, a kíméletes ránctalanításért

A botoxot valószínűleg senkinek nem kell bemutatnunk. Amellett, hogy ránctalanító hatását bizonyára ismerjük, eszünkbe jutnak a viaszbábukéra hasonlító arcok, a mosolyogni nem tudó nők is. Szerencsére azok számára is létezik alternatíva, akik szeretnék, hogy érzelmeik látszódjanak az arcukon! A természetes megoldás a növényi botox. Lássuk, mi a különbség a kettő között!  

Botox

 

A botox teljes nevén Botulinum toxin, amit egy anaerob baktérium termel. Kezdetben az ideggyógyászatban és a szemészetben használták, a szépségápolásban való használatát 2002-ben engedélyezték Amerikában, azóta a leggyakrabban alkalmazott szépészeti beavatkozássá vált.

 

Ez a szer tulajdonképpen idegméreg, amely gátolja az ideg-izom közötti ingerület átvitelt, ezáltal ideiglenesen, általában 3-4 hónapra lebénítja a mimikai izmokat, megakadályozva a ráncosodást. Helyileg hat, tehát az arc távolabbi izmainak mozgását nem befolyásolja. Hatására az arc fiatalabbnak tűnik, a ráncok kisimulnak. Leggyakrabban a szem körüli ráncok, a szemöldökök közötti függőleges ráncok, valamint a homlokráncok kisimítására szokták használni.

 

Talán kevesen tudják, hogy a botox a fokozott izzadás, a migrénes fejfájás vagy az inkontinencia tüneteinek kezelésére is alkalmazható. Annak ellenére, hogy biztonságosnak tartják, fontos tudni, hogy ezt csak orvos adhatja be, és bizonyos betegségek fennállása esetén, illetve várandósság és szoptatás alatt nem alkalmazható.

 

Növényi botox

 

Az orvostudomány vívmányainak köszönhetően a szépségápolásban is tudjuk már alkalmazni a botox növényi alternatíváját.

A speciális, intelligens peptidek sejtszinten hatnak, gátolják a mimikai izmok mozgásáért felelős ingerület átvivő fehérjék felszabadulását, így csökkentik az új ráncok képződését és csökkenti a meglévők mélységét is.

 

Ez a hatóanyag nem bénítja le az arcot, csupán ellazítja a mimikai izmokat. Hatására a bőr kisimul, és bár a ráncok nem tűnnek el teljesen, lényegesen enyhülnek. Az izmok ellazítása ráadásul azt is eredményezi, hogy nem alakulnak ki újabb ráncok. Mivel ez a lazító hatás teljesen veszélytelen, bátran használhatja mindenki. Egyetlen probléma léphet fel, amely minden növényi hatóanyag esetében előfordulhat, ez pedig az allergiás reakció az arra érzékenyeknél.

 

A Kaviczky Cosmeceutical termékeiben is növényi botoxot használunk, ezek feltöltik, ránctalanítják, feszesítik az arcbőrt. Rendkívül gazdag a hatóanyag-tartalmuk, ezért egy kis mennyiség is elég a napi használatkor. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a bőrünk kizárólag annyi hatóanyagot hasznosít, amennyire szüksége van. Felesleges terhelni a túlhasználattal.