Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →     →   Drágakövek és az egészség
h

Drágakövek és az egészség

A természet patikájában mindig érdemes körülnézni, hiszen csodálatos anyagokkal van tele. És nem pusztán a gyógynövényekre kell gondolni! A drágakövek, féldrágakövek is gyógyító erővel bírnak. A turmalin méregtelenítő, a turmalinpor antiszeptikus hatású.

A turmalint már az ókorban is ismerték, de sokszínűsége miatt csak az 1700-as évek elején tudták megkülönböztetni más ásványoktól. Ekkor már Európában is igen elterjedt volt a használata. Különlegessége a színgazdasága: a feketétől az ibolyán át a zöldig terjed. Annál értékesebb minél több szín található egy kristályon belül.

 

A turmalin az egyik legerősebb gyógyító ásvány. Méregtelenítő, antiszeptkius hatása van és jótékonyan hat a testi-szellemi energiákra is, segít megteremteni a belső békét.

 

Két különleges, tudományosan is igazolt tulajdonsággal rendelkezik a turmalin, amelyek miatt a bőrápolásban is egyre többen alkalmazzál. Az egyik ilyen tulajdonsága a piroelektromosság. A turmalin melegítést követő lehűtéssel vagy dörzsöléssel elektromos töltést generál, felmelegítő hatást vált ki. Ezáltal pedig képes a fibroblasztok termelésének stimulálására, ily módon visszaállítva a bőr rugalmasságát. Ennek tulajdonságnak köszönhetően többek között növeli a tápanyagok bőrbe történő felszívódását. Energizáló kőként a turmalin „életre kelti” a bőrt, mivel belülről ragyogva át fiatalosabb a bőrkép .

 

Másik figyelemreméltó tulajdonsága, hogy a nagyon finom turmalinpor alkalmazható antiszeptikusként a kozmetikai termékekben. Erről a The Journal of Cosmetic Science számolt be kutatások alapján.

 

A turmalin kedvező hatásait a PanFlora’Soul virágenergiákban is hasznosítjuk! Bőrápolás a drágakövek és a gyógynövények erejével, amelyet te is kipróbálhatsz otthon.