Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →   Blog
  • A nyári bőrápolásnak két alapszabálya van: fényvédelem és hidratálás.  A napsugárzásnak, a napozásnak számos jótékony hatása van, de a veszélyekkel is tisztában kell lenni, hogy a bőrünket meg tudjuk védeni a leégéstől és a károsodástól.

  • Tudtad? A bőr nem pusztán az emberi test kültakarója. Számos feladatot ellát: véd, részt vesz a hőszabályozásban, a zsírraktározásban, érzékelésben, kiválasztásban, bizonyos anyagok felszívásában és még a kommunikációban is. Ismerd meg velünk a bőr funkcióit! 

  • A természet patikájában mindig érdemes körülnézni, hiszen csodálatos anyagokkal van tele. És nem pusztán a gyógynövényekre kell gondolni! A drágakövek, féldrágakövek is gyógyító erővel bírnak. A turmalin méregtelenítő, a turmalinpor antiszeptikus hatású.

  • A bőr számos feladatot ellát, ezek közül az egyik legfontosabb a védelem. Nincs még egy testrészünk – ráadásul ilyen nagy kiterjedésű –, amely nap, mint nap ki van téve a külső környezeti ártalmaknak. A napfény, a környezeti szennyezés, a kipufogógázok, a vegyi anyagok, a dohányfüst és a baktériumok mind-mind közvetlen kapcsolatba kerülnek a bőrfelülettel, amely igyekszik megvédeni minket mindezen ártalmaktól.  

  • A természet patikájában mindig érdemes körülnézni, hiszen csodálatos gyógynövényekkel van tele. Itt van például a rozmaring, amelyet ősidők óta ismer és használ az emberiség. Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, antioxidáns hatású. Éppen ezért a középkorban fertőtlenítették vele a levegőt, és ma is nagyon sok gyógyhatású termék alapja.

  • Mi a különbség a bőrtípus és a bőrállapot között? Hogyan tudjuk felmérni, hogy milyen a bőrünk típusa és milyen az állapota? Cikkünkben ehhez nyújtunk egy kis segítséget. De egy alapos és szakszerű bőrdiagnosztizáláshoz kérjük kozmetikus segítségét.