Kaviczky logo

Effective care and natural pampering.

Follow Us!

  →   Blog
  • Néhány éve még a liposzómás termékek számítottak forradalmi újdonságnak a kozmetikai piacon, ma már a nanoszomás kozmetikumok jelentik a trendet. A jövő az intelligens peptideké. Az organikus hatóanyagok, a lélekre is ható természetes szépítők pedig reneszánszukat élik. Az új évtized trendjeiről Kaviczky Ágnessel beszélgettünk, aki annyit elárult: a Kaviczky is készül fejlesztésekkel az új évtizedre.   

  • Sokszor beszéltünk már arról, hogy a víz mennyire fontos a kozmetikumokban, hiszen egyszerre tisztít, szállít, hidratál és beold. Azaz tisztítja a bőrt, szállítja a hatóanyagokat, gondoskodik a megfelelő vízháztartásról és segíti a hatóanyagok beépülését. Most a víz egy újabb csodáját fedezték fel. Jöjjön egy icipici tudomány a víz világából!

  • Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy télen még jobban oda kell figyelni a bőr ápolására. A hideg, a szél és a fokozódó légszennyezettség rendkívüli módon megviseli a bőrt. Azt szoktam mondani, ha télen a megfelelő bőrvédelem nélkül mész ki az utcára, az olyan, mintha vért és páncél nélkül küldenéd csatába a katonát.

  • Télen jóval kevesebbet beszélünk olyan bőrproblémákról, mint a narancsbőr. Azt gondoljuk, a téli öltözékünk ápol és eltakar… Sajnos, valójában csak eltakar, a probléma azonban megmarad és érdemes vele foglalkozni. Az ápolásról, a narancsbőr „kordában tartásáról” magunknak kell gondoskodnunk – télen is. Ha már most odafigyelsz, nyugodtan várhatod a nyarat.

  • Ha csak lassan is, de közeledik a tél. A zord időjárás, a mínuszok, a szél megviseli a bőrt, ahogy mondani szokták” megcsípi” a hideg, amitől száraz, érdes tapintású lesz, súlyosabb esetben be is repedezik. A lakásban sem vagy „biztonságban”, hiszen a fűtési szezonban az alacsonyabb páratartalmú, száraz belső levegő is szárítja a bőrt. Megoldás? Hidratálj! Hidratálj! Hidratálj!

  • Hivatalosan október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ezért a hónap utolsó napján e különleges testrész ápolásával foglalkozunk, jelezve, hogy nem pusztán októberben, de az év minden napján oda kell figyelni magunkra és a melleink állapotára!